Mali i Veliki Lukoran uskoro umreženi podzemnim električnim kabelima

Mali i Veliki Lukoran uskoro umreženi podzemnim električnim kabelima

MALI LUKORAN – Potkraj prošloga tjedna u središtu Malog Lukorana radnici sukošanskog Konektora počeli su s umrežavanjem trafo-stanica na dionici od Sutomišćice do Velikog Lukorana.

– Riječ je o polaganju podzemnih kabela između Malog i Velog Lukorana u duljini od oko 800 metara, a cilj ovog velikog građevinskog zahvata jest bolja i sigurnija opskrpa električnom energijom stanovnika na tom području. Investitor radova je HEP, koji je od Općine Preko tražio suglasnost, a kako su najavili, posao bi trebao biti gotov za 20-ak dana. Kada se Mali i Veliki Lukoran spoje podzemnim kabelima, stari elktrični stupovi bit će uklonjeni, kao što je učinjeno i na dionicama Preko – Poljana – Sutomišćica, gdje se identičan zahvat izvodio prije dvije, odnosno godinu dana, objasnio je Karlo Novoselić, načelnik Općine Preko.

Zbog teških strojeva koji izvode radove, bit će otežano prometovanje središtem Malog Lukorana, povremeno možda i prekida u opskrbi vodom i strujom, pa načelnik moli stanovnike za strpljenje.