Počela naplata parkinga u Gaženici

Počela naplata parkinga u Gaženici

PREKO/ZADAR – Od 1. rujna pa do 30. lipnja korisnici će za zonu A trebati izdvojiti 4 kune, a 2 kune za zonu B s tim da je prvih 30 minuta parkiranje besplatno. U vrijeme turističke sezone, odnosno od 1. srpnja pa do 31. kolovoza, cijena po satu parkiranja u A zoni iznosit će 5 kuna, a u B zoni 3 kune, piše Zadarski list. 
 
Povlašteno parkiranje imaju zadarski boduli koji će moći kupiti mjesečnu kartu za iznos od svega 130 kuna. Zagrebačka tvrtka Exportdrvo Projekti d.o.o. potpisala je ugovor s Lučkom upravom Zadar i od danas započinje s naplatom parkiranja u novoj luci Gaženica.
 
Sukladno ugovoru o koncesiji za naplatu i organizaciju parkiranja korisnici će moći parkirati u dvije zone – A koja se nalazi na asfaltiranom dijelu i B koji se nalazi na neasfaltiranom dijelu. Cijena je određena po satu pa će u vremenu od 1. rujna pa do 30. lipnja korisnici za zonu A trebati izdvojiti 4,00 kune, a 2,00 kune za zonu B s tim da je prvih 30 minuta parkiranje besplatno. U vrijeme turističke sezone, odnosno od 1. srpnja pa do 31. kolovoza, cijena po satu parkiranja u A zoni iznosit će 5,00 kuna, a u B zoni 3,00 kune. Povlašteno parkiranje imaju zadarski boduli koji će moći kupiti mjesečnu kartu za iznos od svega 130 kuna, a ukoliko ju kupuju za period dulji od šest mjeseci ostvaruju i pogodnost u popustu od 20 posto.
 
Režim naplate parkiranja ograničen je na vrijeme od 6,00 do 18,00 sati u vremenu izvan turističke sezone te od 6,00 do 20 tijekom dva najfrekventnija ljetna mjeseca.
 
Exportdrvo Projekti d.o.o. potpisala je ugovor za naplatu i organizaciju parkiranja u luci Gaženica na rok od dvije godine, a izabrana je kao najbolji ponuđač na natječaju Lučke uprave s iznosom od 240 tisuća kuna u fiksnom dijelu te 10 posto u varijabilnom.
 
Na natječaj Lučke uprave osim zagrebačke tvrtke Exportdrvo Projekti javile su se još dvije tvrtke – zadarska gradska tvrtka Obala i lučice i riječka BFT Adria d.o.o..
 
Obala i lučice koja se već 17 godina bavi organizacijom i naplatom parkiranja na području grada koja je ponudila svoje usluge za iznos od 37 tisuća kuna i 7,5 posto u varijabilnom dijelu. Tvrtka BFT Adria d.o.o. u hrvatsko-talijanskom suvlasništvu ponudila je iznos od 150 tisuća kuna i pet posto u varijabilnom dijelu.