Na 3. bodulskom danu 36 izlagača i dvije učeničke zadruge

Na 3. bodulskom danu 36 izlagača i dvije učeničke zadruge

PREKO – Pripreme za 3. bodulski dan u Zadru privode se kraju i u ovom trenutku na popisu imamo 36 izlagača, među kojima su nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod te brojni OPG-ovi sa zadarskih otoka, Učenička zadruga Boduli OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima i Učenička zadruga Mogunja OŠ Valentina Klarina u Preku te kao gosti proizvođači s Prvića u Šibensko-kninskoj županiji, najavljuje Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora, organizatora manifestacije.

U predstavljanju okusa i mirisa najboljega što otoci nude već tradicionalno najbrojniji su Pašmanci, slijede OPG-ovi sa Silbe, Rave, Ugljana, Dogog otoka, Iža, Oliba…

Osim raznovrsne ponude otočnih delicija na štandovima te bogatog kulturno-umjetničkog programa u kojemu će nastupiti KUD-ovi, udruge, klape i Pučki pjevači sv. Tome apostola iz Tkona, Bodulski dan bit će prilika i za ponovno pokretanje inicijative da se u Zadru otvori trgovina s otočnim proizvodima.

Pokrovitelji 3. bodulskog dana u Zadru, koji će 6. listopada održati na Forumu, jesu ministarstva poljoprivrede i regionalnog razvoja te Zadarska županija i Grad Zadar.