Četvoro Nijemaca u gumenjaku preživjeli udar groma kod Kali

Četvoro Nijemaca u gumenjaku preživjeli udar groma kod Kali

PREKO – Prema pisanju Zadarskog lista, četvero mladih Nijemaca u petak su bez većih posljedica preživjeli udar groma dok su bili u gumenjaku pokraj Kali na otoku Ugljanu. 

Dvojica mladića i dvije djevojke otisnuli su se u unajmljenom gumenjaku na more ispred otoka Ugljana. U jednome trenutku grom je udario u dio broda i ozlijedio mladiće. Svih četvoro odmah su brodom prevezeni u Zadar te kolima hitne pomoći u zadarsku bolnicu.
 
– Dva mladića u trenutku udara groma držala su se rukama za plovilo. Kod njih se vide rane koje su nastale na mjestu gdje je grom udario. Dvije djevojke koje su u tom trenutku sjedile na brodu nisu imale nikakvih posebnih ozljeda. Budući da se kod ovakvih situacija bolesnika ipak treba zadržati na praćenju, da se vidi hoće li biti sve u redu s ritmom rada srca, mi smo tako i postupili, rekla je voditeljica Hitnog bolničkog prijema dr. Melanija Ražov Radas, a kako tijekom promatranja nisu uočene nikakve značajnije posljedice, turisti su u subotu otpušteni iz bolnice. (R. I.)
 
Fotografija Boris Kačan