Jubilarni 40. košarkaški turnir u Istu

Jubilarni 40. košarkaški turnir u Istu

IST/PREKO – Udruga Mladih Ista, svi Išćani i prijatelji Ista sa zadovoljstvom vas pozivaju na jubilarni 40. Otočki košarkaški turnir „Ist 2015″ koji će se održati na Istu, u subotu 25. srpnja.
 
Svake godine, zadnju subotu u mjesecu srpnju, Ist postaje sportsko-zabavno središte kojeg posjećuju mještani otoka zadarskog arhipelaga kako bi odmjerili snage u košarci i pritom se dobro zabavili. 

Na Turniru će ovog puta sudjelovati rekordnih 16 otočkih ekipa: Ist, Olib, Silba, Zapuntel, Brgulje, Molat, Tri Sestrice, Veli rat, Zaglav, Telašćica, Muline, Ugljan, Sutomišćica, Poljana, Kali i Vir. Mjesto održavanja je lokalno školsko igralište Braskin dvor. Igra se 4 na 4, a prva utakmica na programu je u 9.30h. Kao i dosad, u skladu s dugogodišnjom tradicijom i sportskim duhom, nisu predviđene novčane nagrade, već samo pehari, plakete i medalje. Bogati sportski program trajati će do kasnih večernjih sati, a obuhvaća i ručak za sve ekipe, svečani program otvorenja, natjecanje u tricama i dr.
 
Nakon sportskog dijela slijedi zabavni program, a za pravu bodulsku feštu pobrinuti će se Mladen Grdović i grupa Romantic, te DJ Domagoj. 
Svim posjetiteljima organizatori jamče vrhunsku zabavu koja će trajati sve do jutra.
 
Ovo je zaštitni znak otoka Ista, manifestacija s bogatom tradicijom koja punih 40 godina, od 1976. god. povezuje mladu populaciju i mnogobrojne sportske zaljubljenike iz područja čitavog zadarskog arhipelaga, a posljednja subota u sedmom mjesecu mnogima je sinonim za Ist i išćanski turnir.
 
Posljednjih godina glavni organizator Turnira je Udruga Mladih Ista čije članove spaja zajednička želja da otok Ist, njegovu kulturu, tradiciju i povijest ostave slijedećim generacijama u što ljepšem svjetlu.