Povljana: Do kraja godine vrtić “Povljanski tići”

Povljana: Do kraja godine vrtić “Povljanski tići”

PREKO/POVLJANA – Polaganjem kamena temeljca, u Povljani na otoku Pagu počeli su radovi na vrtiću „Povljanski tići“ za koje je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osiguralo 2,5 milijuna kuna ili 70 posto vrijednosti radova.

Otvarajući radove, ministar Branko Grčić kazao je kako se u hrvatske otoke kontinuirano godišnje ulaže oko 1,5 milijardi kuna iz državnog proračuna. 

– Nastojimo stvoriti povoljnije uvjete za život otočana, potaknuti  ljude na ostanak na otocima gradnjom komunalne i društvene infrastrukture, kao i raznim potporama za očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta. Ulaganja poput gradnje dječjeg vrtića „Povljanski tići“ daju nadu da ljudi žele i mogu graditi život na otocima, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić. Istaknuo je da se otoci demografski obnavljaju te da se, osim u Povljani, dječji vrtić, uz pomoć novca Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dograđuje u Kalima na otoku Ugljanu, gradi u Pagu, a uskoro će početi i renoviranje Doma za mlade u Ugriniću na otoku Pašmanu.

Novi vrtić u Povljani bit će otvoren u prosincu ove godine. (R. I.)