Ugrinić dobio administrativni status naselja

Ugrinić dobio administrativni status naselja

PREKO/UGRINIĆ – Prema odluci Ministarstva uprave, a na zahtjev Općinskog vijeća Općine Tkon, Ugrinić je dobio status naselja.

Prema riječima načelnika Gorana Mušćeta, tu promjenu u administrativnom ustroju Općine Tkon još mora potvrditi saborski Odbor za lokalnu samoupravu i kada stigne rješenje, odluka će biti pravovaljana.

– Kada je prije dvije godine konstituirano novo Općinsko vijeće, skupina mještana obratila nam se s molbom da Ugrinić ponovno dobije status naselja, kakav je imao do Domovinskog rata. Zahtjev smo lani uputili Ministarstvu uprave, a prije nekoliko dana dobili smo obavijest o promjeni u administartivnom ustroju, što znači da je Ugrinić kao naselje dobio svoj OIB i da se sada može konstituirati mjesni odbor, pojasnio je načelnik Općine Tkon te dodao da će u budućem društvenom domu, nekadašnjoj staroj školi, mjesni odbor imati i svoje prostorije.

Ugrinić je jedno od najmanjih mjesta na otoku Pašmanu, trenutačno broji 120 stanovnika, a smjestio se i razvio ispod brda Ćokovca, oko male lučice obitelji Ugrinić, koja je do prije 150 godina živjela u središtu otoka u dvorcu Ugrinić iz 16. stoljeća, lokalitetu koji je danas poznat pod imenom Veliki tor.