Dogovor: Autobusi iz Gaženice vozit će do Poluotoka

Dogovor: Autobusi iz Gaženice vozit će do Poluotoka

PREKO – Današnji sastanak predstavnika otočnih općina s čelnim ljudima autobusnog prijevoznika Liburnije urodio je dogovorom. Već idućeg tjedna Liburnija uvodi privremenu autobusnu liniju od Gaženice do Poluotoka.

Dogovoreno je to u Preku na sastanku načelnika s Ugljana i Pašmana s direktorom Liburnije Edvinom Šimunovom i voditeljem operativnog programa Liburnije Slobodanom Erslanom. Do kraja tjedna dogovorit će se završni detalji, ali načelno je zaključeno da autobus prati dolazak trajektnih linija, te po ukrcavanju putnika u Gaženici preko Glavnog kolodvora nastavi za Poluotok. Za putnike  na autobusnom stajalištu u Gaženici naručena je i nadstrešnica koja bi ih trebala štititi od kiše i sunca. U suprotnom smjeru vozit će od starog autobusnog kolodvora na Poluotoku, preko Kolodvora do Gaženici, a također bi trebao pratiti polazak trajekta iz Gaženice.

Privremena linija uvodi se na mjesec dana nakon čega će se, na novom sastanku otočana i Liburnije, utvrditi hoće li linija postati trajna. 

Cijena prijevoza na novoj liniji biti će ista kao i na ostalim gradskim linijama – 10 kuna.

Iako je bio najavljen, na sastanku se nije pojavio direktor Lučke uprave Zadar Emil Bilić. Upravo smo od njega namjeravali doznati kada će se riješiti problem s (ne)obilježavanjem prometne signalizacije prema luci Gaženica po gradu Zadru. Iako su odgovornost oko obilježavanja prometne signalizacije posljednjih dana iz Grada Zadra usmjeravali upravo prema Lučkoj upravi, neslužbeno doznajemo da je u međuvremeno dogovor postignut, te bi po Zadru već idući tjedan mogla osvanuti nova prometna signalizacija, koja će putnike precizno usmjeravati prema luci Gaženica.