FIMBA Zadar: KK Otok Ugljan bolji od Ukrajinaca

FIMBA Zadar: KK Otok Ugljan bolji od Ukrajinaca

PREKO/ZADAR – Veterani KK Otok Ugljan upisali su prvu pobjedu u Svjetskoj ligi veterana kojoj je ove godine domaćin Zadar. Otok Ugljan se u kategoriji 50+sastao s ukrajinskom ekipom Caro Amigo i slavio 76-65…

Prva je to pobjeda zadarskih bodula. Darko Pahlić je s 31 košem bio prvo ime susreta, Denis Jadrijev je dodao 20, a Žejko Perić 10 ubačaja.

U ostalim utakmicama turnira nastupile su još tri zadarske ekipe. Pristan iz Svetog Filip i Jakova je u kategoriji 45+ gubio dvadesetak razlike od ruskog Interwooda, a onda do 35. minute stigao na zaostatak od 8 koševa. Nekoliko izgubljenih lopti vratilo je Ruse na put do pobjede 63-75. Šime Mikas je s 16 koševa predvodio ekipu Pristana. 

Sonik Puntamika je u kategoriji 35+ nadigrala zagrebačku Mladost 90-51 uz odličnu igru Davora Mujagića i Marka Žorža koji je postigli po 20 poena. Slijedio ih je Mario Dundović s 13 koševa.

Viafora Hernandez iz Maxi Chillana je zabio 53 koša u kategoriji 55+ i za sada je rekorder natjecanja. Vrlo blizu mu je visoka igračica ekipe Brasila Santos de Olivera koja je Zadrankama ubacila 42 koša. ŽKK Zadar je poražen 36-57. Zadranke su se držale do rezultata 34-34. Do kraj susreta postigle su tek dva koša, a zadnju su četvrtinu izgubile s rezultatom 27-0. 

Povratak Giuseppea Pina Giergie na košarkaške parkete obilježio je drugi dan Svjetske košarkaške natjecanja. Zaigravši za reprezentaciju svijeta 78-godišnji Pino je postigao osam koševa, a svojom je vitalnošću, imaginacijom i asistencijama oduševio gledatelje, među kojima i svog negdašnjeg trenera, 90-godišnjeg Isidora Maršana. 
– Za mene je jako važno da mogu igrati u ovoj dobi jer moji prijatelji imaju ozbiljnih zdravstvenih problema. Sretan sam da mogu igrati s mlađim dečkima. Želim im pokazati što mogu u ovim godinama. Zadar je prekrasan grad, a ovo je natjecanje velika promocija za grad i turizam. Nadam se da će Zadar postati centar košarke u Hrvatskoj, kazao je Gjergja. 
 
Zanimljivo je da je u istoj ekipi zaigrao i predsjednik organizacijskog odbora Svjetske lige veterana Tonći Vanjak koji je postigao 12 koševa, a prvo ime susreta bio je Slovenac Slavko Kotnik s 22 koša. 

 
Otok Ugljan – Caro Amigo 76-65 (13-23, 23-14, 15-14, 25-14)
Otok Ugljan: Vidaković 9, Jadrijev 20, Mičič, Kolega B. 1, Miličević, Blaslov, Ivanov, Šoša 5, Kotlar, Pahlić 31, Perić 10, Kolega S.
Caro Amigo: Sergii 3, Berezhynskyy 6, Buracjevskyy, Felbaba, Glushchenkov 4, Zakrevskyi 20, Zhukov, Storozhenko 17, Kvasha 5, Šečekh 10, Shynkarov

 

foto: FIMBA Zadar 2015