Danas akcija darivanja krvi u Domu na žalu

Danas akcija darivanja krvi u Domu na žalu

PREKO – Društvo dobrovoljnih davatelja krvi Preko, Crveni križ Zadar i Odjel za transfuziju Opće bolnice Zadar organiziraju prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati danas (utorak, 24. ožujka) između 16 i 18 sati, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu. 

U posljednjoj akciji, u studenome prošle godine prikupljeno je 38 doza dragocjene tekućine. DDK Preko jedan je od najaktivnijih lokalnih podružnica Crvenog križa u Zadarskoj županiji. Kako ističe Branko Kolanović iz Crvenog križa u Zadru, tamošnji aktiv je dobro organiziran, uživa potporu lokalne zajednice i općinske uprave, a tijekom 2014. godine kroz tri akcije ukupno su prikupili 91 dozu krvi.

– U Zadarskoj županiji ima oko 70 aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi i ovakve akcije vrlo su važne i treba ih održati. Dobrovoljno darivanje krvi humanost je koju izražavamo prema potrebama zdravlja drugih ljudi. Stoga je najvažniji rad na terenu i stvaranje baze darivatelja na koju se u slučaju potrebe može računati, kaže Kolanović.
 
Nakon darivanja krvi, svi su pozvani na večeru zahvalnosti u tavernu ‘Kod Jose’.