Deložacija: Marijan Sorić uhićen, kuća mirno predana ovrhovoditelju

Deložacija: Marijan Sorić uhićen, kuća mirno predana ovrhovoditelju

PREKO – Prema pisanju Zadarskog lista http://www.zadarskilist.hr/clanci/19032015/policija-preduhitrila–zivi-zid-i-okruzili-kucu-soricevih-na-preku-marijan-soric-uhicen, zbog deložacije obitelji Sorić, koja je najavljena za danas u 10.30 sati, Interventna policija u Preko je došla još jučer oko 16 sati po nalogu Općinskog suda u Zadru, odnosno sutkinje Dubravke Novaković koja potpisuje ovršnio rješenje i nalog za deložaciju Sorićevih.

Budući da se desetak policajaca rasporedilo u blizini Sorićeve kuće, on se raspitivao zašto su već došli pred kuću i u razgovoru s policajcima ogorčeno zbog cijele situacije izjavio kako je onda nabolje da uzme dvije plinske boce i digne sve u zrak. Ne prepuštajući ništa slučaju, policija je Marijana Sorića odmah privela na kriminalističko istraživanje, a u kući je, odsječena od vanjskog svijeta, ostala njegova izvanbračna supruga. Sorić je priveden u prostorije zadarske policije.

Najavljena deložacija obitelji Sorić temeljem pravomoćne presude Općinskog suda u Zadru u korist Lea Fabulića obavljena je mirno i bez intervencije policije. Ivo Danijel Sorić pristao je predati kuću u posjed ovrhovoditelju, rođaku Leu Fabuliću, koji je u Preko stigao u pratnji supruge i odvjetnice Ivanke Bosotine.

Osim dviju strana u postupku, u Preko je stiglo i 20-ak članova Živog zida te odvjetnik obitelji Sorić Mario Gerstner.

Detaljno je o cijelom događaju izvijestio Zadarski list http://www.zadarskilist.hr/clanci/21032015/sorici-iz-kuce-izbacili-trudnicu-njen-sin-nakon-60-godina-delozirao-njih

Fotografije Živi zid