KK Otok Ugljan: Veterani bolji od Biograda

KK Otok Ugljan: Veterani bolji od Biograda

PREKO – Veterani KK Otok Ugljan su, u sklopu priprema za svjetski turnir veterana FIMBA koji će se u travnju održati u Zadru, odigrali prijateljsku utakmicu s veteranima KK Biograd i slavili rezultatom 75-72…

Ogled u Biogradu su bolje otvorili domaćini te vodili dobar dio prvog poluvremena, sve dok se u posljednjih 6 minuta druge četvrtine stvari u svoje ruke nije preuzeo Mario Miličević, koji do kraja prvog poluvremena ubacuje 14 poena (6/6 bacanja). Otočani su do kraja druge četvrtine smanjili zaostatak te se na odmor otišlo prednošću Biograda od samo tri razlike (45-42).

U nastavku utakmice se raspoloženom Miličeviću pridružuju Ivetić i Dunatov. U posljednjem napadu na utakmici, domaćin je imao priliku izboriti produžetak, ali je Milat iz teške pozicije promašio pokušaj za tri poena. 
 
Za KK Otok Ugljan nastupili su: Branko Ivanov 2, Marin Ivetić 16, Mario Miličević 14, Alen Svorcina 2,Tomo Šoša 2, Stipe Dunatov 18, Branko Kolega 5, Željko Perić 2, Tomo Marfat 2, Mladen Kočurat 9, Denis Jadrijev 3.

Jako nam je draga ova pobjeda koju smo izborili u dosta teškoj utakmici. Biograđani su bili blizu, ali nisu uspjeli. Naš dosta visok postotak realiziranih slobodnih bacanja presudio je pitanje pobjednika, uz naravno zapažene role petorke: Ivetić, Dunatov, Končurat, Jadrijev i Miličević. Uloga Miličevića možda je bila i ključna. Iako ozlijeđen, nastupio je i donio prevagu u ovoj utakmici. Teško ga je zaustaviti kad uđe u svoj ritam. Veliko hvala domaćinu i organizatoru ove utakmice na lijepom međusobnom druženju starih prijatelja, rekao je trener Otočana Tomislav Šoša.
 

Lijepo je zabiti 14 koševa u samo šest minuta igre, ali meni je osobno na prvom mjestu momčad i pobjeda, istaknuo je igrač utakmice Mario Miličević.