Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Potpisani ugovori za zapošljavanje sedam žena u projektu “Otočka žena – faza II”

U vijećnici Općine Preko, danas su potpisani ugovori o zapošljavanju sedam žena u sklopu projekta “Otočka žena – faza II”, koji se provodi kroz program zapošljavanja žena “Zaželi– faza III”, a financira se iz Europskog socijalnog fonda.

Općinski načelnik Jure Brižić podsjetio je kako je za nastavak projekta “Otočka žena” Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo Općini Preko bespovratnih 444.495 kuna.

-Nama je bio cilj da ženama koje će se prijaviti za ovaj posao, a pripadaju teže zapošljivim skupinama, osiguramo plaću, a korisnicima,  sada će ih biti 42, kontinuiranu skrb. Nažalost, imamo sve više domaćinstava u kojima je potrebna pomoć ovog tipa, a općini je nemoguće to financirati iz vlastitih sredstava jer su troškovi ogromni i zato je ovaj program idealan i za vas i za korisnike. Ono što smo mi sami osigurali još prije pet godina jest dostava hrane u samačka domaćinstva, istaknuo je Brižić.

Ugovori o zapošljavanju sedam žena potpisani su na šest mjeseci, svaka zaposlenica pružat će besplatnu pomoć u kući za šestero korisnika s područja Općine Preko, a radni odnos počet će 1. siječnja 2023.

Besplatna pomoć uključuje dostavu namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba.

Svi korisnici imaju pravo na mjesečni paket osobnih higijenskih potrepština i potrepština za kućanstvo.