Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

OPĆINA PREKO Za božićnice za umirovljenike isplaćeno 60.600 kuna

Dobra praksa isplata božićnica umirovljenicima i korisnicima socijalne skrbi u Općini Preko nastavljena je i ove godine.

Ukupno je za 303 umirovljenika isplaćeno 60.600 kuna, a uručivanje božićnica i prigodnih kalendara bilo je organizirano od 15. do 19. prosinca u Preku, Lukoranu i Ugljanu. Oni korisnici koji u ta tri dana nisu uspjeli doći po božićnice, mogli su ih do 28. prosinca preuzeti u prostorijama općinske uprave.

-Uručivanje božićnica na ovaj način prilika je i da se malo podružimo, razmijenimo nekoliko riječi sada na kraju godine te da našim umirovljenicima i korisnicima socijalne skrbi barem malo olakšamo troškove u ovo blagdansko vrijeme, komentirao je općinski načelnik Jure Brižić.

Podsjeća da se s ovom mjerom započelo 2020. godine te se pokazalo da je odaziv umirovljenika velik i da su izrazito zadovoljni uvođenjem božićnica, i to ne samo u financijskom smislu nego i u onom ljudskom, jer mnogima više znači da ih se netko sjeti, da dobiju prigodan dar poput kalendara i kemijske olovke.

Napomenuo je kako se općinska uprava i na druge načine cijele godine brine o umirovljenicima, a ne samo sada, u blagdansko vrijeme, jer riječ je o najugroženijoj i najpotrebitijoj skupini.

-Redovito isplaćujemo naknade za umirovljenike, dajemo im potporu kroz programe za udruge te provodimo program usluge dostave kuhanih obroka starijima i nemoćnima.

Iznos božićnice bio je 200,00 kuna za umirovljenike s prebivalištem na području Općine Preko, čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna mirovina sa svim dodacima) ne prelaze iznos od 3.000,00 kuna, te korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi, čije naknade u mjesecu prije isplate ove novčane naknade ne prelaze iznos od 3.000,00 kuna.

Za mjesta Preko,Poljana i Sutomišćica isplaćene su 193 božićnice ( 38.600,00 kuna)

Za mjesto Lukoran isplaćene su 43 božićnice ( 8.600,00 kuna)

Za mjesto Ugljan isplaćeno je 59 božićnica ( 11.800,00kuna)

Za mjesta Rivanj i Sestrunj isplaćeno je 8 božićnica (1.600,00 kuna)

Za Preko, Poljanu, Sutomišćicu 15. prosinca podijeljeno je 159 božićnica, za Lukoran 16. prosinca 36 božićnica, a za mjesto Ugljan

19. prosinca 50 božićnica.

Ostalih 58 božićnica podijeljeno je dio na blagajni u Općini Preko, a dio isplatom na tekući račun umirovljenika.