Donatorski koncert „Kraljice krunice, moli za nas!“ – za obnovu „store crikve“

Donatorski koncert „Kraljice krunice, moli za nas!“ – za obnovu „store crikve“

Udruga Priješka luzarica u nedjelju, 16. lipnja u 19.30, u Crkvi Gospe od Ružarija u Preku organizira donatorski koncert „Kraljice krunice, moli za nas!“ za obnovu „store crikve“.

Na koncertu će nastupiti Udruga žena Luzor, Ženska klapa Lavandiere, mezzosopranistica Ivanica Vunić, Ivana Vrban, klavir, Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica Zadar.

Udruga Priješka luzarica osnovana je u svrhu očuvanja kulturne baštine, a s glavnom namjerom da pomogne u prikupljanju sredsatva za obnovu stare župne crkve Gospe od Ružarija u Preku.

Stara župna crkva mjesto je brojnih krštenja, vjenčanja kao i počivalište starijih generacija Prečana. Ujedno je simbol vjere i tradicije te najznačajnija povijesna građevina u Preku. Nažalost, već je dugo zapuštena te joj je potrebna temeljita obnova.

-U dogovoru sa župnikom don Filipom Kucelinom i načelnikom Općine Preko Jurom Brižićem, Udruga je donijela plan obnove crkve prema kojemu bi se najprije krenulo u sanaciju crkvenog zvonika jer se ove, 2024. godine, puni 180 godina od njegove gradnje. S ciljem prikupljanja donacija za obnovu crkve, udruga će organizirati donatorske koncerte te različita kulturno-umjetnička događanja, navodi predsjednica udruge Diana Sorić.

Članovi udruge zahvaljuju svima koji su već podržali ili će podržati djelovanje udruge te donacijama pomoći u ostvarenju obnove “store crikve”.

Donacije i dobrotvorne priloge mogu se uplatiti na račun udruge otvoren kod OTP Banke:
IBAN: HR 9224070001100664672
BIC: OTPVHR2X