Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Održana prva Stand Up Paddling utrka u Kukljici – Kukljica SUP Challenge 2024!

Plaža Zelena punta pokazala se prošle subote idealnom lokacijom za organizaciju prvog KSC – Kukljica SUP Challengea.

Utrka se sastojala od tri discipline – PRO, CASUAL i TANGO, a mogli su sudjelovati svi, bez obzira na prethodno iskustvo i fizičku spremu. Osim natjecateljskog dijela, događanje je upotpunjeno sajmom otočnih proizvoda i besplatnom radionicom SUP-a za djecu.

-Natjecanje je bilo više od obične utrke. Naš dugoročni cilj je produžiti turističku sezonu na otoku, jačati imidž Kukljice, otoka Ugljana i Zadarske županije te privući turiste koji vole sport i prirodu, ističe direktorica TZO Kukljica Vlatka Košta.

Pobjednici disciplina KSC – Kukljica SUP Challenge 2024:

PRO
1. Mjesto – Goran Smirčić, Rijeka
2. Mjesto – Stanislava Laginja, Rijeka
3. Mjesto – Zoran Šunjić, Ploče
CASUAL
1. Mjesto – Zoran Šunjić, Ploče
2. Mjesto – Mate Ortulan, Kukljica
3. Mjesto – Josip Pelin, Kukljica
TANGO
1. Mjesto – Goran Smirčić i Stanislava Laginja, Rijeka
2. Mjesto – Mate Ortulan i Ana Jakić Smud, Kukljica i Preko
3. Mjesto – Kyan Mandel i Matija Matijević, Kukljica

Uz organizatora događanja TZO Kukljica, u pripremi događanja sudjelovali su i lokalni partneri – turistička agencija Nadria Travel, boutique agencija Break a Leg, Holiday Park Zelena punta i Camping Ugljan. Za bogati nagradni fond zaslužni su lokalni ugostitelji – konoba Udica, konoba Stari Mlin, restoran Skakaona, slastičarnica Hajduk, restoran Porat, restoran-pizzeria Ciao Ciao, restoran Srdela Fish Snack te partneri Holiday Park Zelena punta i turistička agencija Nadria Travel.

Za uspješnu radionicu SUP-a za djecu zaslužna je Ivana Šalov iz Yoga Room Split koja je sudionicima objasnila pravilne tehnike veslanja na SUP dasci i dobrobiti veslanja za zdravlje i tjelesnu kondiciju.