Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U središtu Preka otvoren restoran „Oltre Mare“

Kada je prije dvije godine u središtu Preka otvoren Heritage hotel „Dunatovi dvori“, bio je to novi poticaj otočnom turizmu.

Vrijednost više i novi adut preške ugostiteljske scene donosi sada restoran „Oltre Mare“, smješten u prizemlju Hotela „Dunatovi dvori“, koji je prije mjesec dana otvorio chef Tomislav Dunatov.

U subotu, 8. lipnja, restoran „Oltre Mare“ ugostio je brojne prijatelje, kolege, poslovne suradnike i obitelj chefa Dunatova, koji je već 20-ak godina nezaobilazno ime u svijetu vrhunskog kulinarstva na zadarskom i širem dalmatinskom području.

Želja mu je, kaže, uvijek bila da ima vlastiti restoran i sad mu se pružila prilika da to učini baš u rodnom Preku, gdje ima dosta restorana pa je zato izazov da gostima ponudi nešto drukčije još veći.

-Radimo sa svježim namirnicama pa će tome biti prilagođena i dnevna ponuda. Primarno, restoran je riblji, ali ima i mesnih specijaliteta, pripremljenih na tradicionalni način, a ono po čemu ćemo sigurno biti drukčiji jest moderan način serviranja i prezentacije hrane, ističe chef Dunatov.

Plan je da restoran radi cijele godine, svaki dan, od 12 do 23 sata. Iako smješten u hotelu, restoran je otvoren svima, ima 66 sjedećih mjesta, pola u unutrašnjosti, a pola na terasi.

Na meniju su tradicionalna dalmatinska jela, začinjena vrhunskim otočnim maslinovim uljem, kruh je iz vlastite proizvodnje, riba i meso od provjerenih dobavljača…

U ponudi su, primjerice, Jakobove kapice na dva načina, tataki tuna, brudeti, salate od plodova mora, salata od piletine i goveđeg mesa, riba sa žara, školjke, rakovi, rižota, tjestenina…

Želite li biti sigurni da će vas čekati mjesto u restoranu „Oltre Mare, stol možete rezervirati na broj +385 (0) 91 613 27 20 ili mail: oltre.mare.preko@gmail.com  

PR objava