U Malom Lukoranu održan 2. memorijalni uspon “Gremo na Šćah”

U Malom Lukoranu održan 2. memorijalni uspon “Gremo na Šćah”

Drugi memorijalni uspon “Gremo na Šćah” ponovno je u Malom Lukoranu okupio 60-ak prijatelja, poznanika, kolega i suradnika prerano preminule arheologinje Martine Dubolnić Glavan.

Uspon na Šćah – najviši vrh otoka Ugljana – kako je uime organizatora istaknuo direktor Turističke zajednice Općine Preko Ivan Košta, posvećen je ne samo Martini, nego svim mladim ljudima koje je zloćudna bolest otrgnula iz naših života.

Martina, rođenjem Zadranka, a porijeklom iz Malog Lukorana, bila je duša projekta Kulturno-povijesna staza Lukorana, koji je javnosti otkrio nepoznate pojedinosti iz povijesti lukoranskoga kraja.

U pohodu na Šćah (FOTOGALERIJA) sudjelovali su u najvećem broju Zadrani, koji su brodom stigli do Malog Lukorana, a potom se pješačkom stazom dugom 1,5 kilometar uputili prema brdu Trpinjin i najvišem vrhu otoka Ugljana.

Osim Zadrana, na memorijalni uspon “Gremo na Šćah” stigli su i stanovnici Preka, Poljane, Sutomišćice, Neviđana… a nažalost najmanje je bilo Lukoranaca.

Memorijalni uspon “Gremo na Šćah” organizirali su Turistička zajednica Općine Preko, Općina Preko, Stanica planinarskih vodiča Zadar te udruge Jarac i Bura.