Interes iznad očekivanja za prvi online seminar o maslinarstvu Šime Marcelića

Interes iznad očekivanja za prvi online seminar o maslinarstvu Šime Marcelića

Maslinar i znanstvenik dr.sc. Šime Marcelić s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru s magistrom agronomije Stjepanom Devićem iz Sukošana i informatičarem Ivanom Divjanovićem iz Zagreba pokrenuo prvi webimar, odnosno prvi online seminar u maslinarstvu, donosi portal 057info.

Povod je, kako kaže naš Prečanin Šime Marcelić, sve veća zainteresiranost, posebno mladih, kako hobista tako i profesionalaca za uzgoj i zaštitu maslina. Mnogi od njih ne mogu odvojiti puno vremena za edukaciju i posjet stručnim predavanjima. Nema puno pomoći ni od nekadašnje Savjetodavne službe gdje su agronomi više opterećeni administrativnim poslovima nego posjetima i savjetima poljoprivrednicima, a među njima i maslinarima.

-Interes je iznad očekivanja. Prvi seminar na temu proljetne zaštite maslina od bolesti i štetnika održan je 19. svibnja. Zbog velikog interesa, za one koji nisu mogli sudjelovati u prvom seminaru, ponovljen je dva dana kasnije. Za svaki termin online seminara broj je ograničen na deset sudionika zbog lakše komunikacije, objašnjava Marcelić kojemu svakodnevno pristižu upiti kako se prijaviti na webseminar.

Postupak je jednostavan! Zainteresirani se mogu prijaviti preko mrežne stranice ZD MASLINA, a sudjelovanje u seminarima odvija se putem mobitela ili računala bez obzira na to gdje se sudionici nalaze.

Cijeli tekst pročitajte na POVEZNICI