Uspješna debitantska sezona za STK Sveti Mihovil, dogodine opet u Stolar ligi

Uspješna debitantska sezona za STK Sveti Mihovil, dogodine opet u Stolar ligi

Stolnotenisači Svetog Mihovila iz Preka održali su završni trening za ovu, premijernu klupsku sezonu. Podsjetimo, riječ je o novom klubu kojeg je protekle godine pokrenula grupa entuzijasta koja već drugu godinu nastupa u ligi stolnoteniskih rekreativaca Stolar.

STK Sveti Mihovil ljubitelje tog sporta okuplja u Domu na žalu u Preku gdje održavaju svoje treninge četiri puta tjedno, a njima nazoči sve veći broj ljubitelja ping-ponga.

– Nakon uspješnog sudjelovanja na natjecanju lige Stolar u Zadru završili smo i treninge ove sezone. Na završnom treningu i druženju bili su prisutni svi članovi koji su iskazali zadovoljstvo prvom godinom djelovanja kluba. Dogovorili smo da ćemo na jesen nastaviti natjecanje u Stolar ligi u Zadru, a preko ljeta ćemo kontinuirano raditi na tjelesnoj spremi kako bismo što spremniji dočekali novu sezonu. Zahvaljujemo svim donatorima koji su prepoznali značenje ovog otočkog kluba u doprinosu zajednici, posebno Općini Preko i načelniku Juri Brižiću koji su nam značajna potpora u našim programima i aktivnostima, istaknuo je predsjednik STK Sv. Mihovil Preko Goran Šarin.

– Ovo je, vjerujemo, tek početak jedne lijepe stolnoteniske priče s našeg otoka. Kada se naš mladi klub dodatno organizacijski uhoda, planiramo pokrenuti i malu školu stolnog tenisa, odnosno treninge za djecu jer je važno prenijeti znanje koje smo mi naučili. Pred nama je još dosta posla, ali nam entuzijazma ne nedostaje, dodao je Šarin.

Otočna momčad natjecanje u Stolar ligi završila je na vrlo dobrom 9. mjestu, a organizatori su puni hvale za njihove nastupe i ponašanje.

– To je ekipa s dušom, slobodno mogu kazati najomiljenija ekipa u Stolaru koja predvođena kapetanom Goranom Šarinom bilježi vrlo zapažene rezultate. Uz njega su kroz sezonu nastupali Danijel Dunatov, Ante Brižić i Zdravko Vincetić. Nama je izuzetna čast i privilegija da u Stolaru sudjeluje jedna otočna momčad koja svaki utorak putuje iz Preka na ligaške utakmice. To je ekipa koja još nije odgodila niti jedan meč, a dolazili su i po najtežim vremenskim uvjetima. Upravo zato im želimo još puno godina odličnih sportskih rezultata, poručio je utemeljitelj Stolara i jedan od najpoznatijih zadarskih stolnotenisača Davor Karlović koji vjeruje da će Sveti Mihovil popularizirati stolni tenis na otoku Ugljanu i u tome će, najavljuje, imati punu podršku ‘starijeg brata’ STK Donat iz Zadra.