Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Gostovanje Umjetničke škole M. B. Rašana iz Labina s predstavom “Palčica”

U subotu, 25. svibnja, u POU Dom na žalu Glazbena škola Blagoja Berse, Područni odjel Preko, ugostit će Umjetničku školu Matka Brajše Rašana iz Labina.

Suradnja dviju škola počela je ove godine, kada su učenice trećeg razreda Srednje škole za suvremeni ples GŠ B. Bersa bile gosti Umjetničke škole M. B. Rašana na njihovu 3. Plesnom susretu u Rapcu u povodu Svjetskog dana plesa 28. travnja.

Gosti iz Labina predstavit će se ovogodišnjom završnom plesnom predstavom “Palčica”, koju su premijerno izveli u svome gradu 20. svibnja.

Plesna predstava “Palčica” predivna je priča za djecu o maloj djevojčici veličine palca. Pouka priče je da ćemo u životu nailaziti na mnoge probleme i prepreke. Mnogi će nas pokušati navesti da radimo nešto što ne želimo, ali dok smo vjerni sebi, pošteni i dobri, baš poput Palčice, prevladat ćemo prepreke i za nagradu dobiti ono što je najbolje za nas.

U predstavi sudjeluju učenice Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Matične škole Labin, Područnog odjela Lovran, Područnog odjela Buzet i i pripremni plesni razredi, a u glavnoj je ulozi Anđela Glavić. Redatelj i koreograf je Vitalij Klok.

Tri plesne točke izvest će i učenice Glazbene škole Blagoja Berse, Područnog odjela Preko.

Program počinje u 19 sati.

Fotografije Umjetnička škola M.B. Rašana