Napustio nas je Mladen Brižić, član Klape Intrade

Napustio nas je Mladen Brižić, član Klape Intrade

Na svom Facebook profilu Klapa Intrade izvijestila je da je preminuo njihov dugogodišnji član, Mladen Brižić iz Preka.

“Počivao u miru, naš Mladene. Ribar sam stari nikad više neće zvučati isto. Obitelj, pjesma i šala, a sve to isprepleteno, nosilo je našeg Mladena kroz život. Prekratak a bogat, ispunjen svime što je volio i čemu se predavao do kraja. Voljeli su svi i njega, onako velikog, duhovitog, razgovorljivog, posebno zanimljivog kad bi pričao po svome, preškim govorom. I s onim širokim osmijehom, zaraznim smijehom, zezanjem najviše na vlastiti račun, dobroćudnošću i dobrotom.

Mlađo je uvijek bio spreman saslušati, ne osuditi na prečac, pokušati razumjeti i opravdati, biti čovjek. Pjesmu je prosipao gdje god i kad god je za to bila prilika. Jer mu je to bio gušt, jer će pivati, govorio je, dok god bude moći”, napisali su na svom Facebook profilu.

U klapskom svijetu Mladen će ostati zapamćen kao izniman bas, baš kao i izniman čovjek, ljudina, kako bi sam za neke rekao.

I neće ga pamtiti samo članovi nekadašnjih Zadarskih madrigalista i klape Školjić, Maraska i Ankora gdje je pjevao do Intrada, s kojima je od početka, od 1985. Pamtit će ga publika sa svih nastupa i koncerata, sve do onog posljednjeg, prije niti dva mjeseca u zagrebačkoj Ciboni.

Pamtit će ga suborci iz Otočnog bataljuna u kojemu je bio već u listopadu 1991. godine i nadasve njegove Intrade, nakon vlastite, druga mu obitelj, u kojoj su svi vezani kadenom.

“Naš će Mlađo, tamo gore, naći svoju klapu, ljude po svojoj mjeri. Nama ostaje golema tuga što više nismo dio njegovog svijeta”, objavili su iz Klape Intrade.

Iskrena sućut obitelji i prijateljima!

Fotografija Facebook