Promocija Rječnika govora mjesta Preka Mercedes Cede Barić

Promocija Rječnika govora mjesta Preka Mercedes Cede Barić

Pod pokroviteljstvom Općine Preko i TZO Preko, a u organizaciji POU Dom na žalu i Ogranka Matice hrvatske u Zadru, u subotu, 3. veljače u 16.30 u Domu na žalu održat će se promocija Rječnika govora mjesta Preka Mercedes Ceda Barić.

O knjizi će govoriti recenzenti dr.sc. Josip Lisac i prof.dr.sc. Ivica Vigato te autorica Mercedes Ceda Barić, a u programu će sudjelovati Udruga žena Luzor, Marina Marčelić, Evelin Dorkin Gregov i Karmen Gregov. Voditeljica programa bit će Vesna Benić

Autorica je 40 godina vrijedno skupljala riječi, izraze, pojmove svoga mjesta i time napravila jasnu distinkciju između Preka i susjednih mjesta na Ugljanu. U rječnik je uvrstila i kulturno-povijesnu baštinu Preka, a u predgovoru u kratkim crtama dala presjek najvažnijih datuma, događaja i zemljopisnih odrednica Preka.

Rječnik govora mjesta Preka objavljen je u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Zadru, urednik je Ivica Vigato, koji je uz Josipa Lisca i recenzent. Lektori su bili Mate Čačić, Marija Šoša, Tea Vidaić i Marija Rušev, koja je napravila i akcentuaciju, a kratice je napravila sama autorica.