Tko nije dobio spremnik za reciklabilni otpad, može ga preuzeti u Preku i u Ugljanu

Tko nije dobio spremnik za reciklabilni otpad, može ga preuzeti u Preku i u Ugljanu

Obavještavaju se stanovnici na području Općine Preko koji nisu dobili spremnike za reciklabilni otpad da ih mogu preuzeti u Preku i u Ugljanu.

Korisnici s područja Preka, Poljane i Sutomišćice kante s narančastim poklopcem mogu preuzeti svaki radni dan od 7 do 15 sati u prostorijama komunalne tvrtke Obala i parkovi (zgrada Općine Preko), a korisnici iz Lukorana i Ugljana od 14 do 20 sati u prostorijama Turističko-informativnog centra u Ugljanu.

U reciklabilne spremnike odlažu se plastika, metal, papir, staklo, tekstil, otpadno drvo, a nikako se ne smiju bacati električni i elektronički uređaji, opasni otpad, glomazni, građevinski i tekući otpad.

Usluga pražnjenja i odvoza reciklabilnog otpada se ne naplaćuje, spremnici se prazne svake druge srijede, a otpad se može odvajati, ali i ne mora nego odlagati refužo.

Ako korisnik želi, može u posebne vrećice odvojiti staklene boce od papira ili tekstila, ali to nije nužno.

Nabavu spremnika za reciklabilni otpad osigurala je Općina Preko, koja se za taj projekt 2018. godine javila na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada.