Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

GEO EKO Učenici MIOC-a iz Zagreba dva dana čistili područje Sušice

Trideset i osam učenika trećih i četvrtih razreda XV. gimnazije – MIOC iz Zagreba, okupljenih u sekciju GEO EKO, u pratnji profesora Berislava Rusana i Josipa Ivete, sudjelovalo je proteklog vikenda u prvom dijelu ekološke akcije Zajedno za čišći otok Ugljan.

Podijeljeni u nekoliko grupa, kako bi se obuhvatila što veća površina i više smjerova čišćenja, dva su dana čistili područje Sušice, u smjeru
Lučinog sela preko Kapetanovog šetališta i zaseoka Batalaža do pješčane plaže Mostir. Potom u smjeru Mulina uz crkvicu svih Svetih, preko
zaseoka Gornje Selo do Ovčjaka i plaže Južna luka, a treći je pravac bio u smjeru Rta sv. Petar.

Rezultat cijelog vikenda je stotinjak punih vreća smeća, uglavnom plastike, a manje stakla, željeza, papira, a našla se i pokoja ribarska kašeta.
“Najveći ulov” vikenda bio je jedan stari televizor!

Turistička zajednica Općine Preko zahvaljuje sekciji GEO EKO XV. gimnazije te iznajmljivaču Ivanu Mekeleniću koji je u svom kampu Mekelenić ugostio sudionike akcije iz Zagreba.

-Akcija zajedno za čišći otok Ugljan nastavlja se sljedeći vikend, kada nam u goste dolaze stari prijatelji DPS Zagreb, a u planu je čišćenje uvala u zaseocima Sušica, Lučino selo i podizanje krupnog otpada iz uvale Kobiljak, najavljuje Marina Belić Telac iz TZO Preko.

Fotografije Sekcija GEO EKO i Marina Belić Telac