Izaslanstvo pokrajine Tirol u posjetu Općini Preko

Izaslanstvo pokrajine Tirol u posjetu Općini Preko

Vlada Savezne pokrajine Tirol od 2007. godine provodi projekt „Tirol za hrvatsko vatrogastvo“ u sklopu kojega su ove godine u Općinu Preko iz Austrije stigla dva vatrogasna vozila.

Tim je povodom izaslanstvo Vlade austrijske pokrajine Tirol bilo u radnom posjetu Općini Preko prilikom kojeg je održano primanje u Općinskoj vijećnici te terenski obilazak vatrogasnih vozila i opreme u prostorijama DVD-a Preko.

Austrijsko izaslanstvo predvodila je ministrica za vatrogastvo, infrastrukturu i obitelj Astrid Mair, u pratnji s vatrogasnim dužnosnicima i projektnim timom projekta „Tirol za hrvatsko gospodarstvo“, a posjetu je prisustvovao i predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Željko Šoša.

Izaslanstvo iz Tirola primili su načelnik Općine Preko Jure Brižić i predsjednik DVD-a Preko Branko Kolega sa suradnicima. Tom prigodom načelnik Brižić uručio je zahvalnice za doprinos u razvoju vatrogastva u Općini Preko voditeljima projekta „Tirol za hrvatsko vatrogastvo“ Peteru Logaru i Hubertu Ritteru.

Načelnik je zahvalio ministrici i cijelom timu što su prepoznali rad vatrogasaca u našoj općini i što na ovaj način pomažu našem DVD-u. Naglasio je da će ova vrijedna donacija zasigurno olakšati posao naše vatrogasne službe i povećati kvalitetu vatrogastva u našoj općini te izrazio nadu da će se suradnja između Općine Preko i austrijske pokrajine Tirol nastaviti i u budućnosti.