Ruksak (pun) kulture u OŠ Valentina Klarina

Ruksak (pun) kulture u OŠ Valentina Klarina

U Osnovnoj školi Valentina Klarina u Preku početkom tjedna je s učenicima razredne nastave održan program pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture: Ruksak (pun) kulture.

Dvoje glazbenika, Lela Kaplowitz i Zoran Majstorović, ili Atma Mundi, poveli su sve nazočne na glazbeno putovanje svjetskim kulturama. Učenicima su predstavili glazbene instrumente i melodije iz Tunisa, Francuske, Saudijske Arabije, Brazila, Kine, Konga, Velike Britanije i drugih, a među instrumentima su se našle udaraljke, lutnja, cigar box gitara, kora, ukulele i drugi.

Učenici su također naučili otpjevati jednu pjesmu na kineskom jeziku, a okušali su se i kao glazbenici koji su sudjelovali u izvedbi sjevernoameričke pjesme.

Učenicima su Lela i Zoran odgovarali na pitanja o instrumentima, naučili ih prepoznavati različite instrumente s kojima se nemaju priliku često susresti i ponudili im priliku da uživaju u vrhunskim izvedbama.

Na kraju su učenici i njihove učiteljice zahvalili glazbenicima na održanom programu i poželjeli im sreću u nastavku rada, stoji u objavi na stranicama OŠ Valentina Klarina.