UGLJAN/PAŠMAN Od 89 sankcioniranih vozača većina uhvaćena u tzv. prekršaju ubojice u prometu

UGLJAN/PAŠMAN Od 89 sankcioniranih vozača većina uhvaćena u tzv. prekršaju ubojice u prometu

Novim teritorijalnim ustrojem PU zadarske,  od 1. siječnja 2023. mjesnu nadležnost na zadarskim otocima, osim na Viru i Pagu, od Policijske postaje Zadar preuzela je Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar.

Slijedom toga, policijski službenici svakodnevno provode proaktivne mjere i radnje, a isto tako postupaju i po zaprimljenim dojavama građana, na svim otocima pa tako i na Ugljanu i Pašmanu, izvijestili su iz PU zadarske.

U obavljanju temeljnih zadaća kao i aktivnostima iz područja sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su na Ugljanu i Pašmanu u prva tri mjeseca 2023. godine, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno sankcionirali ukupno 89 vozača za počinjenih isto toliko prekršaja te dva vozača zbog počinjena dva prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

U velikoj mjeri, ističu u PU zadarskoj, riječ je o težim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, s naglaskom na tzv. prekršaje ubojice u prometu – vožnja pod utjecajem alkohola, kretanje brzinama većima od dopuštenih, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela, ali i prekršajima motociklista.