Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Kod rotora u uvali Batalaža u Kalima otvorena montažna ribarnica

Pokraj kružnog toka (rotora) u uvali Batalaža u Kalima jučer je otvorena montažna ribarnica i održana završna konferenciju EU projekta Općine Kali „Nabava i postavljanje montažne Ribarnice u Kalima“.

Ukupna vrijednost projekta Općine Kali iznosi 44.000 eura, a 100% je financiran iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, putem Natječaja LAGUR-a Plodovi mora.

Nova montažna ribarnica sa svom tehničkom opremom za očuvanje hladnog lanca te kvalitetom doprinijet će prepoznatljivosti brenda Kali kao najribarskijega mjesta na Jadranu.

Objekt sadrži svu potrebnu rashladnu opremu za čuvanje ribe i plodova mora na niskoj temperaturi, a priključen je na komunalne instalacije struje, vodovoda i odvodnje.

Montažni prenosivi kiosk tlocrtne je površine 12 m2, vanjskih tlocrtnih dimenzija: 4,66 m x 2,56 m. Cijena kioska s opremom iznosi  38,5 tisuća eura. Uz montažnu konstrukciju, kiosk uključuje vanjsku stolariju, elektroinstalacije, tendu i klima uređaj, a interijer vitrinu za prodaju ribe, hladnjak s dvoja vrata i agregatom, inox ploču i masku, digitalnu vagu, inox kuke, sudoper, bojler, slavinu, ledomat, zamrzivač, policu i garderobni PVC ormar.

Ribarnicu u Kalima koristit će registrirani obrtnici i lokalni ribari koji će od komunalnog poduzeća uzimati prodajni pult ribarnice u kratkoročni najam.

Postojeća općinska ribarnica na Trgu Marnjiva u Kalima posjeduje minimalnu tehničku opremu za prodaju ribe, bez prodajnog pulta od inox čelika, bez frižidera, ledomata ili rashladne komore te je od ovaj projekt od izuzetne važnosti za unapređenje usluge prodaje ribe u Kalima.