Novi ministar Šime Erlić često je posjećivao naš otok i bio upoznat sa svim projektima

Novi ministar Šime Erlić često je posjećivao naš otok i bio upoznat sa svim projektima

Odlukom premijera Andreja Plenkovića, Šime Erlić novi je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

U posljednje dvije godine, dok je bio na dužnosti državnoga tajnika Uprave za strateško planiranje i koordinaciju fondova EU u Ministarstvu regionalnoga razvoja, često je dolazio na naš otok i aktivno pratio provedbu odobrenih nacionalnih i EU projekata.

Posljednji put Erlić je posjetio Općinu Preko u srpnju prošle godine, kad je s načelnikom Jurom Brižićem potpisao ugovor o dodjeli 330.000 kuna za gradnju Društvenog doma u Lukoranu – faza I. Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU raspisanom u sklopu Programa razvoja otoka u 2022. godini.

Posjetio je tada i Lukoran, gdje će se graditi Društveni dom, a prije toga u općinskoj vijećnici predstavljeni su mu i drugi projekti koji su u pripremi na cijelom području Općine Preko.

Naglasio je kako nije lako provesti nijedan europski projekt, a još ga je teže provesti na otoku.

Prije nego što je imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, Erlić je bio pročelnik zadarskoga Odjela za EU fondove te je, po pisanju medija, imao dobre rezultate u povlačenju europskog novca.

Erlić je predsjednik zadarske gradske organizacije HDZ-a te član Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo inovacije i investicije.

Rođen je u Zadru 1985. godine, po zvanju je diplomirani ekonomist i sveučilišni specijalist, oženjen je i ima djecu.