Prigodni program za sv. Lucu u POU Dom na žalu u Preku

Prigodni program za sv. Lucu u POU Dom na žalu u Preku

U povodu sv. Luce, 13. prosinca, POU Dom na žalu i Udruga žena Luzor organiziraju prigodni program u kojemu će ugostiti Udrugu Teatar od soli iz Tkona.

Redateljica i dramaturginja Ana Dalbello okupila je tri dramske grupe koje će se predstaviti kratkim programima prigodnog, blagdanskog sadržaja: grupa iz Preka nazvala je svoju izvedbu “I bi svjetlo pozornice”, predškolska grupa iz Tkona Bučna družina predstavit će se kratkom izvedbom  “Da je meni košulja od zlata”, a školska grupa iz Tkona pripremila je “Neobičnu obitelj”.

Prema riječima redateljice Ane Dalbello, ljepota i važnost ove tri divne grupe jest u tome ta da su polaznici dramske radionice ujedno i autori teksta koji izvode. Predstave su interaktivnog karaktera, s puno pokreta, zanimljive glazbe, prpošne energije i humora.

Pučko otvoreno učilište Dom na žalu upriličit će i otvorenje izložbe ”Retrospektiva galerije Dom na žalu”, na kojoj će biti predstavljeno 20 ak radova (slika i fotografija) autora koji su dosad izlagali u Preku. Autori su: Irena Sikirić Rančić, Ingrid Švorinić, Jadran Mašina, Dino Trtovac, Danijel Butalo, Manuela Vladić-Maštruko, Dragan Jelavić, Vjera Stanin, Anselmo Dorkin, Marlen Valčić Thanner, Boris Martinović, Senko Sorić, Marin Profaca, Andrina Luić, Duško Benini, Đurđa Ferina, Mladen Paleka, Jasna Marcelić, Igor Rončević, Maja Dešpoja, Milena Mašina, Tomislav Košta i Zlatko Franić.

Članice Udruge žena Luzor pripremit će fritule, kobasice i kuhano vino.

Program počinje u 17 sati i svi su dobrodošli!

Fotografija Ivan Diaz/unsplash.com