Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Za 17 novorođenih beba u ovoj godini Općina Preko za porodiljne naknade isplatila 277.500 kuna

Već tradicionalno, polovicom prosinca Općina Preko potpisuje ugovore s roditeljima za porodiljne naknade za djecu rođenu u drugoj polovici tekuće godine.

Za šestero novih malih stanovnika isplaćeno je 75.000 kuna, a ukupno ove godine, uključujući ugovore koji su potpisani potkraj lipnja, 277.500 kuna.

Među novim ugovorima, potpisanima u ponedjeljak, 12. prosinca u općinskoj vijećnici, četiri (7.500 kuna) su bila za prvo dijete te po jedan ugovor za drugo (15.000 kuna) i treće dijete (30.000 kuna).

U Preku rođeno je u drugoj polovici godine rođeno dvoje djece, u Sutomiščici jedno, u Lukoranu dvoje i u Ugljanu jedno dijete.

Prilikom potpisivanja ugovora općinski načelnik Jure Brižić podsjetio je da se porodiljne naknade isplaćuju od 2017. godine te čestitao  roditeljima i poželio da im što češće uručuje ugovore za novorođene bebe.

Istaknuo je da s prorodiljnim naknadama ne prestaje briga za djecu i mlade, jer se iz općinskog proračuna sufinanciraju i nabava radnih bilježnica za učenike te studentske stipendije.