Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

TZO Preko i Hotel Dunatovi dvori dobili županijske turističke nagrade

Nakon dvogodišnje stanke zbog koronakrize, Turistička zajednica Zadarske županije nastavila je s tradicionalnom dodjelom nagrada zaslužnima za stvaranje i razvoj dodatne ponude te doprinos u brendiranju destinacije u tekućoj turističkoj godini.

U pozdravnom govoru na svečanoj dodjeli u Hotelu Kolovare u Zadru, okupljene su pozdravili Božidar Longin, župan Zadarske županije i predsjednik TZ Zadarske županije, te Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, koja je istaknula kako je, s više od 15 milijuna noćenja, Zadarska županija i ove godine pokazala da je brzorastuće turističko odredište koje će sljedeće godine biti još kvalitetnije.

– Na kraju ove iznimno uspješne turističke godine za našu županiju, godine našeg velikog povratka na globalnu turističku scenu, nema boljeg završetka od dodjele nagrada zaslužnima za stvaranje i razvoj dodatne ponude te za doprinos u brendiranju naše destinacije. Uime Turističke zajednice Zadarske županije upućujem iskrene čestitke nagrađenima, a svim turističkim djelatnicima zahvaljujem na doprinosu u odvijanju turističke sezone za pamćenje, poručila je direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija.

Župan Božidar Longin ustvrdio je kako je ova godina bila velik izazov iz kojega moramo crpiti određena saznanja za nadolazeću godinu.

-Ne smijemo dopustiti u sljedećoj godini da nam se ponove neke stvari s kojima nismo bili zadovoljni. Moramo koristiti sve one ideje koje su bile dobre te ih još malo i pojačati. Sigurno je jedno – nitko nije očekivao ovakvu turističku sezonu, dodao je.

Povjerenstvo za dodjelu godišnjih nagrada Turističke zajednice Zadarske županije na sjednici održanoj 2. prosinca donijelo je odluku kojom se za nastojanja u stvaranju i razvoju dodatne ponude te doprinos brendiranju destinacije za 2022. godinu nagrađuju:

INSTITUCIJA/UDRUGA
Udruga vinara Zadarske županije za doprinos u prepoznatljivosti autohtonih proizvoda Zadarske županije

KOMERCIJALNI SUBJEKTI za unaprjeđenje kvalitete smještajne ponude
• Falkensteiner Family hotel Diadora – Zadar
• Villa nai 3.3. – Žman
• Baštinski hotel Dunatovi dvori – Preko

DESTINACIJA/TZ
Turistička zajednica Općine Preko za razvoj i promociju aktivnog turizma te usvajanje digitalnih tehnologija

PROIZVOD
Program „Zlatni sjaj naušnica iz Nina i Visočana” Arheološkog muzeja Zadar za stvaranje originalnog suvenira koji valorizira i promiče kulturnu baštinu Zadarske županije

AGENCIJA
Adamo Travel Sali za unaprjeđenje ponude i razvoj programa posebnih interesa na otoku

DOGAĐANJE
Blue Fish Festival Kali za promociju autohtonih namirnica u suvremenim kulinarskim uvjetima

Dodijeljene su i posebne nagrade parkovima u Zadarskoj županiji za unaprjeđenje ponude u obliku suvremenih posjetiteljskih centara:

• Nacionalnom parku Paklenica za posjetiteljski centar „Podzemni grad Paklenice”
• Parku prirode Telašćica za „Interpretacijsko-edukacijski centar Grpašćak”
• Parku prirode Velebit za Centar izvrsnosti „Cerovačke špilje”
• Parku prirode Vransko jezero za Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd