ADVENTSKI PROGRAM Društvene igre, koncerti, izložba, kreativne radionice…

ADVENTSKI PROGRAM Društvene igre, koncerti, izložba, kreativne radionice…

Prosinac, za mnoge najljepši mjesec, bit će i ove godine u Općini Preko u znaku brojnih adventskih događanja.

U organizaciji POU Dom na žalu, TZO Preko, Udruge mladeži Preko, Udruge žena Luzor i Udruge Điran, od subote, 3. prosinca, do petka, 30. prosinca, održat će se desetak zabavnih, adventskih, događanja.

Prema riječima ravnateljice POU Dom na žalu Marine Marcelić, u osmišljavanju programa mislilo se na sve generacije, ali ipak posebno na najmlađe.

– Adventski program otvorit će 3. prosinca u POU Dom na žalu u Preku društvene igre, koje vole svi uzrasti, a spretnost i sreću moći će provjeriti i za tjedan dana, 10. prosinca, u Domu kulture u Ugljanu. Ponedjeljak, 5. prosinca, bit će posvećen umirovljenicima, kojima će u POU Dom na žalu učenici i profesori Obrtničke škole Gojka Matuline Zadar darovati uslugu besplatne frizure, manikure i pedikure te im kroz druženje i pažnju uljepšati nadolazeće blagdane. I ove ćemo godine proslaviti sv. Lucu posebnom priredbom i otvorenjem izložbe  ”Retrospektiva galerije Dom na žalu”. Bit će izloženo 20-ak slika i fotografija autora koji su u posljednjih desetak godina gostovali u našoj galeriji, najavljuje ravnateljica Marcelić i dodaje kako su na događanja pozvani svi mještani, od Preka do Ugljana.

ADVENTSKI PROGRAM

03.12. Subota  – Adventske radionice za djecu, Ugljan, Galerija Baul, od 16 h

03.12. Subota – Društvene igre u Domu na žalu u Preku od 15 h (organizacija POU Dom na žalu i  Udruga mladeži Preko)

05.12. Ponedjeljak – ”Dan za umirovljenike” u POU Dom na žalu u Preku od 9.30 h (organizacija POU Dom na žalu, TZO Preko i Obrtnička                                           škola Gojka Matuline Zadar)

06.12. Utorak – Kreativna radionica i kićenje bora s Dječjim vrtićem Lastavica Preko u povodu sv. Nikole u POU Dom na žalu u 11 h

10.12. Subota – Društvene igre u Domu kulture Ugljan od 15 h (organizacija POU Dom na žalu i Udruga mladeži Preko)

13.12. Utorak – Priredba za sv. Lucu i otvorenje izložbe ”Retrospektiva galerije Dom na žalu” u 16 h (organizacija Udruga žena Luzor i POU                                   Dom na žalu)

16.12. Petak – Šator na mulu u Preku – večernja zabava i druženje uz DJ-a (organizacija Udruga mladeži Preka i TZO Preko)

17.12. Subota – Potraga za Blagom Djeda Mraza u Preku od 15 h

– Božićna plesna priredba Udruge TIM od 16.30 h

– Večernji program /zabava uz bend Pink Noise i DJ-a

.                        – Fritule Udruge žena Luzor, hrana i piće u organizaciji Udruge mladeži Preka (organizacija TZO Preko, Udruga mladeži Preka,                              POU Dom na žalu)

18.12. Nedjelja – Koleda od 18 h (parkiralište bivšeg hotela u centru Preka)

20.12. Utorak – Božićna priredba polaznika Dječjeg vrtića Lastavica, Predstava Kazališta lutaka Zadar „Betlehemska ovčica“  u Domu kulture                                Ugljan  u 17 h

21.12. Srijeda – Božićni koncert polaznika Glazbene škole Blagoja Berse – Područni odjel

Preko u POU Dom na žalu Preko u 18 h

22.12. Četvrtak  – Božićni koncert Udruge Điran u Domu Kulture Ugljan u 19 h

30.12. Petak – Koncert „Zimska čarolija uz A.K.A. Crescendo“, Dom kulture Ugljan u 20 h