Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

“Matulinina srca” umirovljenicima darovala besplatne frizure, manikuru i pedikuru

U organizaciji POU Dom na žalu i TZO Preko, humanitarna akcija “Matulinina srca” drugi put se uključila u adventska događanja na području Općine Preko.

Učenice trećih i četvrtih, završnih razreda Obrtničke škole Gojka Matuline Zadar i njihove profesorice Anđela Šarić i Doris Perinović darovale su umirovljenicima besplatno šišanje, manikuru i pedikuru i na taj im način poželjele sretne blagdane.

– Već nekoliko godina sudjelujemo u humanitarnoj izvanškolskoj aktivnosti “Matulinina srca” u sklopu koje posjećujemo domove za starije i nemoćne u Zadarskoj županiji ili udruge umirovljenika i nastojimo im malo uljepšati ove adventske dane. Posjećujemo i škole za djecu s posebnim potrebama, a sudjeluju svi smjerovi, frizeri, pedikeri i kozmetičari. Rade se pedikura, manikura, frizure, rješavamo i medicinske probleme kao što su urasli nokti, kurje oči ili zadebljanja noktiju, rekla je stručna učiteljica pedikure Anđela Šarić.

Učenice, kaže, vježbaju ono što nauče u teoriji, ali i razvijaju komunikacijske vještine koje će im jednoga dana u poslu biti itekako potrebne.

-Zadovoljstvo je obostrano, i nas koji se uvijek spremno odazovemo, i najstarijih ili nemoćnih osoba za koje se ovakve akcije organiziraju, dodaje učiteljica Šarić.

Ističe kako se posljednjih godina dvostruko povećao interes za sve smjerove u Obrtničkoj školi, po završetku i polaganju majstorskog ispita učenici se odmah zaposle, a dok im traje praksa, saloni ih sami traže.

Uz POU Dom na žalu i TZO Preko, u organizaciji Dana za umirovljenike pomogla je i Jadrolinija koja je učenicama Obrtničke škole Gojka Matuline odobrila 100-postotni popust na brodske karte.