Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

NŠK Sv. Mihovil ugostio prijateljski klub ŠK Atletiko iz Slovačke

Kao što se mnoge dobre stvari dogode slučajno, tako je i jedan slučajan susret urodio prijateljstvom između NKŠ Sv. Mihovil i ŠK Atletiko iz Zalesie u Slovačkoj.

A nakon brojnih razgovora i razmjene iskustava vodećih ljudi dvaju malih klubova, treneri, 30-ak igrača s roditeljima i uprava ŠK Atletiko doputovali su ovaj vikend u prvi neformalni posjet NŠK Sv. Mihovil i na “najljepšem igralištu na svijetu” u Sutomišćici odmjerili snage u dvije prijateljske utakmice.

-Iako je NŠK Sv. Mihovil stariji, iskusniji i uspješniji klub od ŠK Atletika iz Zalesie, koji je osnovan prije pet godina, imamo mnogo zajedničkih tema, problema, želja, planova… Trener i jedan od osnivača ŠK Atletiko Patrik Vaško ljetuje već desetak godina sa suprugom na našem otoku i upoznat je s radom našega kluba. Ovo je prvi posjet ŠK Atletika, zapravo upoznavanje djece, trenera, roditelja i vjerujem da je to ujedno i prvi korak naše uspješne buduće suradnje, rekao je sportski direktor i trener NŠK Sv. Mihovil Damir Korenov prilikom uručenja simboličnih darova Patriku Vašku iz ŠK Atletika.

Nakon dviju odigranih utakmica između pionira U 11 i djevojčica uzrasta do 14 godina ŠK Atletika protiv ekipe NŠK Sv. Mihovil uzrasta do 6 godina, uprava NŠK Sv. Mihovil počastila je goste iz Slovačke ribom s gradela.