U sat vremena dvije jedrilice udarile u most tijekom plovidbe prolazom Mali Ždrelac

U sat vremena dvije jedrilice udarile u most tijekom plovidbe prolazom Mali Ždrelac

Dvije su jedrilice udarile u nedjelju, u razmaku od samo sat vremena, u mosnu konstrukciju tijekom plovidbe prolazom Mali Ždrelac, jedna je osoba ozlijeđena dok su na jedrilicama nastala značajna oštećenja, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) u nedjelju u podne zaprimila je dojavu voditelja jedrilice o udaru u mosnu konstrukciju, tijekom plovidbe tim prolazom. Slomio se jarbol, koji je pao u more te je predstavljao opasnost za plovidbu.

Službenici MRCC Rijeka o događaju su obavijestili Lučku kapetaniju Zadar, čiji službenici su obavili očevid i utvrdili značajna oštećenja nadgrađa jedrilice, no bez kritičnih oštećenja trupa i bez opasnosti od potonuća. Nitko od članova posade te jedrilice nije ozlijeđen, a vlasniku je naloženo organizirati komercijalni tegalj, odnosno, zbrinjavanje posade i plovila.

Nedugo nakon prvog udara, na istoj poziciji, u 13.15 sati u mosnu je konstrukciju udarila i druga jedrilica također ostavši bez jarbola, no uz materijalnu štetu ozlijeđena je i jedna članica osmeročlane posade te su je službenici Lučke kapetanije Zadar prevezli u Kukljicu, gdje su je preuzeli djelatnici Hitne pomoći. Vlasniku oštećene jedrilice izdan je nalog za komercijalno zbrinjavanje posade i oštećenog plovila.