Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Na kukljiškoj fešti Gospe od sniga pregršt zabave i veselja

Na kukljiškoj fešti Gospe od sniga, koja se tradicionalno obilježava 5. kolovoza već 508 godina, nakon jutarnjeg svečanog misnog slavlja i procesije brodova, u popodnevnim i večernjim satima nije nedostajalo zabave i veselja.

U 18 sati otpočeo je program nastupom Mažoretkinja otoka Ugljana i Pašmana koje vodi Željka Vitlov, potom utrka tovara, potezanje konopa i skidanje pršuta. Za glazbu je bio zadužen DJ Fofa, a moderator programa bila je Vesna Benić.

U središtu mjesta okupio se veliki broj mještana, turista i domaćih iseljenika koji su tom prigodom na dostojanstven način ujedno obilježili i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Potom je uslijedila utrka tovara, a najbrži su bili i osvojili prvo mjesto Šime Lisica i Duje Cukar. Nagradu, bon za večeru + kapu i majicu Motul, uručila im je Marija Šarlija, direktorica TZ Općine Kukljica.

Drugo mjesto osvojili su Danijel Lisica i Kristofer Karlić, a treće Jakov Ortulan i Gabrijel Vujević. Od ukupno tri ekipe, najjači u povlačenju konopa bili su Danijel Lisica, Ivan Begonja, Antonio Karlić, Niko Bilan, Andrija Karlić i Mike Antolos, a za nagradu su osvojili dalmatinski pršut.

Najzanimljivije je bilo skidanje pršuta sa stupa visokog gotovo šest metara dobrano namazanim maslinovim uljem i svinjskom masti, ali Udruzi mladih Kukljica to nije niti malo zasmetalo. U tren oka uspeli su se po stupu i skinuli pršut.

U večernjem programu koncert su održali Zaratino bend kao predgrupa i Tamburaški sastav Mejaši.

Pokrovitelj kukljiške fešte Gospe od sniga bil su TZ Općine Kukljica i Općina Kukljica.

Tekst i fotografije Vesna Benić