Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Programom KUD-a Sv. Ante iz Lukorana obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

U organizaciji KUD-a Sv. Ante iz Lukorana, 5. kolovoza navečer na rivi u Lukoranu održana je središnja proslava 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja te obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Tajnik KUD-a Ivica Luković u govoru se prisjetio branitelja Otočkog bataljuna koji su su stradali u obrani Hrvatske – Dragana Špara iz Sutomišćice, Denisa Brukete iz Poljane, Ive Stipanova i Zorana Mašine iz Preka te Miljenka Zorića, Marinka Lovrića i Aljoše Olića iz Lukorana.

Podsjetio je na vojno-redarstvenu operaciju Oluja, kojom su u 84 sata oslobođena okupirana područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu, što je bila gotovo petina države. Naglasio je kako sjećanje na te dane, a osobito na ljude koji su život dali za Domovinu i slobodu u kojoj danas živimo ne smiju nikad biti zaboravljeni.

U programu, koji je bio središnje događanje obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na području Općine Preko, sudjelovali su Basket klapa Otoka Ugljana i Klapa Munita iz Zadra, a članovi KUD-a Sv. Ante iz Lukorana – Nives Marcelić, Mladenka Grbas, Desa Pestić i Ivica Luković – čitali su stihove Petra Preradovića, Rajke Sikirić, Tatjane Martinov i Dese Pestić.

Potporu u organizaciji dali su Općina Preko, TZO Preko te udruge Bura iz Malog Lukorana i Jarac iz Lukorana.

Video Ante Brižić