Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U Galeriji Baul u Ugljanu izložene “slike otrgnute sa zida”

Ispred ureda Turističke zajednice mjesta Ugljan u nedjelju navečer otvorena je izložba „Crta i krug“ slikarice Ines Rebac Knezović.

-Ines je obiteljski, poslovno i, što je najvažnije, srcem vezana uz Ugljan. I to se vidi u svakoj njezinoj slici. A ono što Ines dijeli od većine slikara jest tehnika koju koristi – strappati dal muro, u prijevodu – otrgnuti sa zida, ističe direktorica Marina Belić Telac.

Ines Rebac Knezović rođena u Rijeci, gdje je 1991. diplomirala likovnu kulturu na Pedagoškom fakultetu, a nakon toga 2002. diplomirala je slikarstvo na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu.

Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu. Samostalne izložbe održala u Rijeci, Zagrebu, Milanu, Đakovu, Kutini, Preku i Ugljanu

Osim slikarstvom, svestrano se bavi gotovo svim vrstama likovne umjetnosti te podučava mlade generacije u osnovnoj školi Josipa Antuna Ćolnića u Đakovu.

“Umjetnost je avantura koju započinjem sa svakom novom slikom. Koristim tehnike koje me moraju iznenaditi i dovesti u pitanje sve što znam o bojama, slikarstvu, kiparstvu… Izazivam trenutak u kojem se oslobađaju instinkti spašavanja. Želim da moje slike izražavaju neprestanu borbu i pomirbu čovjeka i prirode. U toj avanturi, često biram brodove za suučesnike. Za njih me vežu djetinje uspomene koje me oslobađaju. Uglavnom koristim slojevite tehnike, zbog toga ponekad godinama radim na jednoj slici…”, napisala je autorica o svome radu.

Izložba je prodajna i može se razgledati do 20. kolovoza, utorkom i četvrtkom od 20.30 do 22 sata te ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 19 do 22 sata.

Fotografije Maja Dešpoja