Ravnateljstvo Civilne zaštite izdalo letak „Odgovorno uživajte u ljetovanju“

Ravnateljstvo Civilne zaštite izdalo letak „Odgovorno uživajte u ljetovanju“

Ravnateljstvo Civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova izdalo je preporuke i smjernice za pravilno reagiranje građana i/ili posjetitelja u situacijama u kojima se mogu zateći tijekom ljetnih mjeseci.

Cilj je podsjetiti sugrađane na odgovorno i racionalno ponašanje u kontekstu aktivnosti i radnji koje mogu samostalno poduzeti u svrhu pravovremenog i učinkovitog preveniranja eventualne štete i nastajanja mogućih nesretnih okolnosti.

Letak pod nazivom „Odgovorno uživajte u ljetovanju“, koji je kreiran i u engleskoj verziji “Enjoy your vacation responsibly”, sadrži prvenstveno telefonski broj 112 u slučaju pomoći tijekom opasnosti. Upravo pozivom na taj broj građani i turisti mogu dobiti brzi odgovor policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe, gorske službe spašavanja i drugih službi te udruga građana uključenih u operativni sustav Civilne zaštite koji svakodnevno stoje na raspolaganju i brinu o zaštiti, sigurnosti i žurnom djelovanju kako bi ublažili i spriječili tragične posljedice.