MIR I ZDRAVLJE Sutomišćica domaćin Dana narcisa za Ugljan i Pašman

MIR I ZDRAVLJE Sutomišćica domaćin Dana narcisa za Ugljan i Pašman

U subotu, 26. ožujka Dan narcisa za otoke Ugljan i Pašman održat će se u Sutomišćici.

Javno-zdravstvena kampanja Dan narcisa posvećena je podizanju svijesti žena o potrebi odlaska na redovite preglede dojki s ciljem učinkovitije prevencije raka dojke, a tradicionalno se održava u svim većim gradovima u Hrvatskoj.

Pod motom “Mir i zdravlje”, u akciji će se darovati cvijet narcisa – simbol izdržljivosti, svjetla i proljeća te prikupljati dragovoljni novčani prilozi za opremanje Onkološkog odjela u Općoj bolnici Zadar.

Ovo je dvanaesta po redu akcija koja se održava na Ugljanu i Pašmanu, a otočani su dosad prikupili ukupno 130.030 kuna za aparat za zračenje onkoloških bolesnika. Inicijatorica akcije je Vesna Benić, koja svaki put  okupi  udruge i KUD-ove s otoka.

I ovoga puta akciji će se priključiti Udruga žena Kukljica iz Kukljice, Udruga Kančuolica iz Kali, Udruga žena Luzor iz Preka, KUD Sv. Ante iz Lukorana, Udruga žena Sv. Fume iz Sutomišćice, udruge Điran i Arija iz Ugljana te KUD Bokolje iz Dobropoljane.

Nositelj akcije je Udruga Europa Donna Zadar, kojoj su se priključili Zavod za javno zdravstvo, Zadarska liga protiv raka i žene s Vira, iz Benkovca, Nina i Novalje.

Svi koji žele pridonijeti akciji dragovoljne priloge mogu uplatiti na žiro račun OTP banke, IBAN: HR 3824070001100443902 s naznakom: Dan narcisa 2022.