Maslinari, prijavite ulja na 9. Dane maslinovog ulja u Ugljanu

Maslinari, prijavite ulja na 9. Dane maslinovog ulja u Ugljanu

Turistička zajednica mjesta Ugljan poziva maslinare da prijave na ocjenjivanje svoja ulja na 9. Dane maslinovog ulja u Ugljanu.

-Točno vrijeme održavanja Dana maslinovog ulja naknadno ćemo objaviti, a sve u cilju poštivanja svih epidemioloških mjera. Nadamo se da će se maslinari odazvati u što većem broju kako bi manifestacija nastavila tradiciju održavanja te kako bismo opravdali naziv otoka Ugljana otokom maslina, poručuje direktorica TZM Ugljan Marina Belić Telac.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđe). Boce se mogu preuzeti u uredu TZ mjesta Ugljan.

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga Olea Zadar – stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja.

Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko pokrit će dio troškova. Puna cijena analize iznosi 250 kuna po uzorku, prvih 20 prijavljenih ulja bit će oslobođeni plaćanja participacije, a ostali prijavljeni plaćat će 150 kuna po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize, predavanja stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene stručne degustacije maslinovih ulja, sajam otočnih proizvoda te domjenak koji će se održati nakon dodjele priznanja najboljim maslinarima.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavljaju se u ured Turističke zajednice mjesta Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 1. travnja 2022. godine.

Uzorke, prijavnicu te potvrdu o uplati moguće je poslati i poštom na adresu Turistička zajednica mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan.

Podaci za uplatu:

Primatelj: Turistička zajednica mjesta Ugljan

IBAN: HR87 2390 0011 1012 4900 5

Model:  HR 67, poziv na broj: datum prijave, s naznakom „za Dane maslinovog ulja 2022“.

Sve informacije mogu se dobiti i putem telefona (023/288-011).

Prijavnica se može preuzeti na mrežnim stranicama TZM Ugljan.