Zadarsko otočje među devet svjetskih lokacija za veslanje na dasci

Zadarsko otočje među devet svjetskih lokacija za veslanje na dasci

Lonely Planet, jedan od vodećih medija specijaliziranih za putovanja, u tekstu u popularnoj kategoriji Stories preporučuje zadarski arhipelag kao jednu od devet najboljih svjetskih destinacija za veslanje na dasci.

Putničku platformu Lonely Planet mjesečno posjeti 11,5 milijuna jedinstvenih korisnika, a njihova web stranica bilježi oko 32 milijuna mjesečnih pregleda. S više od 12,5 milijuna pratitelja na društvenim mrežama predstavljaju jedan od najznačajnijih travel medija na kojima korisnici traže inspiraciju za putovanje.

U tekstu se ističe kako malo mjesta u Europi ima tako dobre uvjete za SUP avanture koje pruža netaknuto zadarsko otočje. Izdvojeni su i kulturno-povijesni element koji nudi grad Zadar, ali i tradicionalna jela zasnovana na lokalno uzgojenim namirnicama.

– U razdoblju oporavka industrije putovanja ovo je sjajna prigoda za podizanje vidljivosti brenda Regije Zadar, čija je osnova zahvaljujući bogatoj i raznovrsnoj ponudi destinacije upravo aktivan odmor za aktivne goste, izjavila je direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija te izrazila zadovoljstvo činjenicom kako je članak objavljen baš u vrijeme kada velik dio turista planira svoj željno očekivani odmor.