Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Članovi DDK Preko u posljednjoj ovogodišnjoj akciji prikupili 26 doza krvi

U posljednjoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi, koja se u ponedjeljak, 29. studenoga održala u POU Dom na žalu, članovi DDK Preko prikupili su 26 doza krvi.

Ukupno ove godine, u tri akcije, darovali su 78 doza dragocjene tekućine koja spašava živote.

Prema riječima predsjednice aktiva Jelene Đuriš, akciji se odazvalo 27 aktivista, ali zbog trenutačno lošijeg zdravstvenog stanja jedna žena nije mogla darovati krv.

-Osim Prečana, i to ovoga puta mlađih, što nas posebno raduje, krv su darovale i dvije žene iz Kali te jedan mladić iz Ražanca koji već osam godina dolazi na naše akcije. Naša članica Seka Gregov darovala je krv 35. put, a akciji se odazvao i naš rekorder s više od stotinu darivanja Jakov Sorić, dodala je Đuriš.

Dobrovoljno darivanje krvi organizirali su Odjel za transfuziju Opće bolnice Zadar, Gradsko društvo Crvenoga križa Zadar i DDK Preko, akcija se održala pod strogim epidemiološkim mjerama, a vodila ju je liječnica Sonja Cota.

Krv su darovali: Tomislav Brižić, Valentina Celent, Jure Dundović, Šime Feštini, Seka Gregov, Nataša Grzunov, Iva Karlović, Ivan William Kereš, Renato Kereš, Zlatko Klarin, Slavko Korenić, Mate Matacin, Adam Miloš, Anita Miloš, Marko Miloš, Stipe Pavin, Rebecca Perin, Daniel Popović, Hrvoje Sorić, Jakov Sorić, Pave Sorić, Stanko Sorić, Daniela Šoša, Ivo Šoša, Robert Šoša i Silvana Vidović.

Obrok zahvalnosti pripremljen je u Taverni Joso.

Krv se može darovati i u Poliklinici Opće bolnice Zadar, prizemlje, ulaz s istočne – bočne strane, utorkom i petkom od 8 do 14 sati te srijedom od 14 do 19 sati.