Kup otoka bez iznenađenja: Preko i Lukoran priključili se Kalima i Banju u polufinalu

Kup otoka bez iznenađenja: Preko i Lukoran priključili se Kalima i Banju u polufinalu

Nije bilo većih iznenađenja u završnim utakmicama skupine B Kupa otoka, nogometnog turnira mjesta s otoka Ugljana i Pašmana. Nakon što su polufinale osigurali Kali i Banj iz skupine A, plasman među četiri najbolje momčadi osigurali su Preko i Lukoran iz skupine B.

Tako će ove četiri momčadi drugu godinu zaredom igrati poluzavršnicu renomiranog otočnog turnira. Polufinalni parovi su, doduše, drugačiji nego godinu ranije pa će se za plasman u finale boriti Kali i Lukoran te Preko i Banj.

U završnim ogledima skupine B Preko i Lukoran remizirali 1-1 u čvrstoj utakmici u kojoj su obje ekipe išle na pobjedu. Prečani su poveli u 10. minuti preko Vukičevića da bi Lukoran do boda vrijednog polufinala došao u 53. minuti pogotkom Sikirića. Do kraja utakmice, unatoč nekoliko vrlo dobrih prilika rezultat se nije mijenjao.

Rasplet skupine B krojio se u zadnjoj utakmici. Poljana, kojoj je za prolaz u polufinale trebao bod protiv Sutomišćice, nije uspjela iskoristiti remi Lukorana. Bez nekoliko važnih igrača Poljana je bila znatno oslabljena pa je Sutomišćica pobjedom 4-0 poslala Lukoran u polufinale, a sebi osigurala treće mjesto u skupini. Antišin, Vlakić, Smoljan i Profaca bili su strijelci za pobjedničku momčad.

Podsjetimo, u skupini A Kali i Banj su prolazak osigurali sa šest bodova koliko je imala i momčad Kukljice, na temelju gol razlike ostvarene bez utakmice s četvrtoplasiranom Dobropoljanom.