Ugljan domaćin dvodnevne radionice “Oceanografi na otoku”

Ugljan domaćin dvodnevne radionice “Oceanografi na otoku”

Petero znanstvenika iz Splita, s Hrvatskog hidrografskog Instituta, Instituta za oceanografiju i ribarstvo te Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, imaju želju stanovnicima otoka, a poglavito djeci, približiti svoja iskustva i znanja u istraživanjima mora.

Ovoga ljeta organizirat će niz događanja koja uključuju radionice za djecu školskog uzrasta, druženje za sve uzraste uz društvene igre na temu mora te održavanje popularno-znanstvenih kafića s aktualnostima u znanosti vezano za more i okoliš.

Cilj aktivnosti je, kroz istraživanje mora, za koje su naša otočna djeca svakodnevno vezana, potaknuti njihovu znatiželju i istraživački duh, ponešto ih naučiti, a usput se upoznati i zabaviti.

U znanstvenom kafiću će se uz čašicu razgovora pričati o fizikalnim pojavama u moru, a posebno o onima s kojima se stanovnici otoka svakodnevno susreću.

U petak, 6. kolovoza, u Ugljanu će se održati popularno-znanstveno predavanje pod naslovom „Klimatske promjene – daleka budućnost ili?“, a sutradan, 7. kolovoza, u jutarnjim terminima radionice za djecu, a u kasnopopodnevnim terminima, društvene igre na otvorenome za sve zainteresirane.

Prijave za radionice se mogu poslati na mail: oceanografi.na.otoku@gmail.com