Kali: Ane Paška izvodi glazbeni performans “Improvizije”

Kali: Ane Paška izvodi glazbeni performans “Improvizije”

Ana-Marija Fabijanić, osebujna umjetnica s otoka Paga, koja djeluje pod scenskim imenom Ane Paška, predstavit će u subotu, 7. kolovoza u 21 sat na Domu u Kalima, svoj poetsko-glazbeni performans “Improvizije”.

U “Improvizacijama” Ane Paška svoju poeziju i crtice iz života upotpunjava glazbom koristeći nekoliko instrumenata – klavir/harmonika, cajon, gitara – dočaravajući različite emotivne atmosfere svojim glasom i improvizacijama koje su prožete tijekom cijele izvedbe.

Ane Paška diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2010. godine. Sudjeluje na brojnim kazališnim radionicama u sklopu Mostarske Alternativne Akademije, koju vode Željko Vukmirica, Boris Čakširan, Ljubica Beljanski-Ristić, Vlado Krušić, Kruna Tarle, Jelena Sitar, Ljubica Ostojić, ChristinaMournau..

Nagrađena je nagradom “Za lakoću igre i iskrenost na sceni” 2005. U Italiji sudjeluje na dvotjednoj kazališnoj radionici koju vode Ugo Pagliai, Paola Gassman, Carlo Rao… Tijekom studija dramaturgije surađuje s Nezavisnim Češkim Kazalištem Continuo. Od 2009. do 2012. u Zadru vodi srednjoškolsku grupu Teatra Verrdi, s kojom izvodi dvije autorske predstave, a od 2011. do 2016. radi kao jedna od voditeljica Glumačkog studija Playdrama u kojem s polaznicima studija realizira autorske predstave. U Londonu 2012. pohađa Ljetnu školu na London International School of Performing Arts.