Don Filip Kucelin bit će novi župnik u župama Preko i Sutomišćica-Poljana

Don Filip Kucelin bit će novi župnik u župama Preko i Sutomišćica-Poljana

Potkraj kolovoza don Boris Pedić, župnik u župama Preko i Sutomišćica-Poljana, trebao bi preuzeti novu dužnost u Župi Gorica/Raštane.

Umjesto njega, koji je na naš otok stigao 2016. godine iz župa Vrsi i Poljica, župnik u Preku i Sutomišćici bit će don Filip Kucelin.

Prema pisanju Hrvatske katoličke mladeži, don Filip Kucelin odrastao je u Župi Sutomišćica, koja je Crkvi darovala brojna duhovna zvanja, a za svećenika je zaređen 2008. godine.

„Moje djetinjstvo je bilo radosno, iako je u onih četiri-pet godina bilo obilježeno ratnim događajima. Ta svijest o tome da je župa dala puno svećenika uvijek me je nekako kao dijete nagnalo da gledam taj popis i rađala se želja da se nekada nađem na popisu. Moj tadašnji župnik don Srećko Petrov bio je jako strpljiv sa mnom. Već kao petogodišnjak sam ga gnjavio kako bih htio ministrirati, kako bih htio pomagati, jednostavno sam htio biti prisutan. On je jednoga dana popustio i uputio me da se obučem, jer nije mogao izaći sa mnom na kraj.”, izjavio je.

Fotografija Hrvatska katolička mladež