Umjetnica Ana Kolega izlaže u galeriji Dom na žalu

Umjetnica Ana Kolega izlaže u galeriji Dom na žalu

Ljetnu špicu u galeriji Dom na žalu u Preku obilježit će izložba zadarske umjetnice Ane Kolega, porijeklom iz Kali.

Na prvoj samostalnoj izložbi na otoku Ugljana, Ana Kolega predstavit će se sa 20-ak platna većih formata i oslikanim kišobranima koji, kao i njezine slike i ilustracije, imaju karakterističan umjetnički potpis.

Uoči gostovanja na otoku svog djetinjstva, Ana Kolega kaže da su “ljeta koje je provodila na Ugljanu, u Kalima, u Brgačelju, ostavila dubok i neizbrisiv trag”.

-Osjećaj ljubavi prema moru, prema Mediteranu, prema jednostavnom životu, ostavila su osjećaj slobode i točka iz koje kreće moje stvaranje često je baš to mjesto djetinjstva u meni, ističe.

Ana Kolega rođena je u Zadru 1975. godine, diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer tekstini dizajn, te 2002. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ante Rašića.

Od završetka ALU, aktivna je u umjetničkom radu pa je ostvarila niz samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Aktivno djeluje i kao ilustrator za djecu i odrasle – ilustrirala je dječje slikovnice, knjige, glazbene CD-ove i plakate

Područje djelovanja proširila je i na animaciju pa je crteže oživjela u jednom animiranom spotu i crtanom filmu koji je obišao nekoliko festivala. Osim slikarstvom i ilustracijama, bavi se pjevanjem, glasom i performansima u kojima pokušava objediniti sva područja djelovanja.

Izložba svestrane umjetnice Ane Kolega otvara se u nedjelju, 1. kolovoza u 20.30 u galeriji Dom na žalu, a radovi se mogu razgledati do 30. kolovoza.

Izložba će biti prodajna!